24 март 2017

Министерство на Зеленчуците


Харесвам момичетата от „Бюфетъ”, храната им е уникално вкусна и приготвена както баба и мама я правят. С днешна дата, колоритните дами от улица Екзарх Йосиф, са създали ново местенце, което може да угоди на всеки, който иска да се храни вкусничко и в същото време здравословно. Ще се потопите в просторен, но и уютен интериор, скромен втори етаж, малка тайна стаичка и две маси за гости. Представям ви Министерство на Зеленчуците!



Оказва се, че от тъпите хаштагове – нашумяла, но и леко дразнеща тенденция, все пак понякога може да излезе и нещо сполучливо. Такъв е случаят и с Министерство на Зеленчуците, появило се като следствие от един такъв хаштаг. Заслуга, разбира се имат, известно (или не) количество вино, както и ентусиазмът на няколко добре познати лица от района на ул. „Екзарх Йосиф. „Ралица качи няколко килограма и реши да си направи псевдо food diary в Instagram - хелти храна и готини снимки. После и хрумна, че ще е по-яко да си има цял магазин, а защо не и Министерство”, разказва Вили, една от създателките на Министерството.


След това историята продължава на площада в град Перник. Там Виолета хвърля една случайна реплика, че до тях имало едно свободно помещение. В този момент Министерството се превръща от нахвърляна набързо идея в истински проект. Началото е поставено от едно телефонно обаждане на Ренета: „Алооо… взех го!“.

След което в кюпа попада и Баш Майстора – Николай. „Той успя да максимално време да „латексира”, изшкури, боядиса и извърши всичкидруги дребни и не толкова дребни ремонтни дейности”, обяснява разпалено Вили.


В Министерството на зеленчуците може да си купите плодове и естествено зеленчуци, но и хубаво кафе, да опитате фрешове от всевъзможни плодове и животоспасяващи смутита (за тежките недели б.а.). Можете да се запасите с всякакъв тип био неща, като брашно от лимец, био булгур, тахани, raw барове и всякакви подобни полезни за здравето ви неща. За традиционалистите Министерство на зеленчуците предлага филии с био лютеница за закуска, свежи, шарени салати за обяд, а ако минете след работа, задължително изпиете не една и две чаши вино с плодове.




Министерство на Зеленчуците се намира на в София на ул.Екзарх Йосиф 44, на телефон 087 904 5883 и във Facebook на @ministryofvegetables

Няма коментари:

Публикуване на коментар